Matematik

Binomialfordeling

06. april 2022 af Chris29 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Når der produceres klodser hos LEGO er det vigtigt, at størstedelen af klodserne er en succes, altså at der ikke er fejl på disse.
I en undersøgelse på 10.000 klodser var 9700 en succes (altså klodser uden fejl).

a)      Bestem antalsparameteren
n = 10.000

b)     Bestem sandsynlighedsparameteren

p=x/n 
9700/10.000=0,97

Hvis de efterfølgende laver en ny undersøgelse på 25000 klodser.

c)      Bestem det forventede gennemsnit
u=n*p
25000*0,97=24250

d)     Bestem variansen
q2 = n*p*(1-p)
25000*0,97*(1-0,97)=727.5

e)     Bestem spredningen

Lig kvadratroden?


Skriv et svar til: Binomialfordeling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.