Matematik

Vendetangent

07. april 2022 af LineMohring - Niveau: A-niveau

Jeg har vedhæftet billedet af opgaven.

Jeg har problemer med at løse opgave b og c i CAS (TI-Nspire), er der en venlig sjæl der vil hjælpe?

Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. april 2022 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. april 2022 af mathon

\begin{array}{llllll}\textbf{b)}\\& f{\, }'(t)=6.61\cdot \cos\left ( 0.0167t-1.303 \right )\cdot 0.0167=0.110387\cdot \cos\left ( 0.0167t-1.303 \right ) \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. april 2022 af mathon

\begin{array}{llllll}\textbf{b)}\\& \textup{maksimal}\\& \textup{dagsl\ae ngde }\\& \textup{kr\ae ver:}\\& \qquad \qquad \qquad f{\, }'(t)=0.110387\cdot \cos\left ( 0.0167t-1.303 \right )=0\\\\&\textup{dvs }\\&\qquad \qquad \qquad 0.0167t-1.303=\frac{\pi}{2}\\\\&\qquad \qquad \qquad t=78.024 \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. april 2022 af mathon

\begin{array}{llllll}\textbf{b)}\\& \textup{maksimal}\\& \textup{dagsl\ae ngde }\\& \textup{kr\ae ver:}\\& \qquad \qquad \qquad f{\, }'(t)=0.110387\cdot \cos\left ( 0.0167t-1.303 \right )=0\\\\&\textup{dvs }\\&\qquad \qquad \qquad 0.0167t-1.303=\frac{\pi}{2}\quad 1\leq t\leq 365\\\\&\qquad \qquad \qquad t=78.024 \end{array}


Skriv et svar til: Vendetangent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.