Matematik

bestem gennemsnitlige

10. april 2022 af tina0404 - Niveau: C-niveau

I et spil kastes der med en terning. Når terningen viser 1 eller 6, vinder man 5 kroner, og når terningen viser 3, vinder man 10 kroner.

a) bestem den gennemsnitlig gevinst pr. spil. 

???


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. april 2022 af Sveppalyf (Slettet)

I 2 ud af 6 tilfælde vinder man 5 kr, og i 1 ud af 6 tilfælde vinder man 10 kr. I resten af tilfældene vinder man ingenting. Så hvis man spiller en hel masse gange, så vil man gennemsnitligt vinde

2/6 * 5 kr + 1/6 * 10 kr  = 3,33 kr


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. april 2022 af ringstedLC

a) Der er gevinst på 3 ud af 6 udfald:

\begin{align*} p(\textup{gevinst})=\frac{\textup{gunst.}}{\textup{mulige}} &= \frac{1+1+1}{6} \\ \textup{gevinst pr.\;spil: } &= \frac{(5+5+10)\,\textup{kr.}}{6}=\;?\,\textup{kr.} \end{align*}

Bemærk: Med gevinst på 6 ud af 6 udfald:

\begin{align*} p(\textup{gevinst})=\frac{\textup{gunst.}}{\textup{mulige}} &= \frac{6}{6} \\ \textup{gevinst pr.\;spil: } &= \frac{(5+5+5+5+5+5)\,\textup{kr.}}{6}=5\,\textup{kr.} \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. april 2022 af SuneChr

# 0
Er det hele opgaven med punkt a) ?
For at nogen kan vinde, må andre nødvendigvis tabe.
Skal der ikke gøres en indsats, inden terningen slås?


Svar #4
10. april 2022 af tina0404

#3

# 0
Er det hele opgaven med punkt a) ?
For at nogen kan vinde, må andre nødvendigvis tabe.
Skal der ikke gøres en indsats, inden terningen slås?

Ja, hele opgave er med kun punkt a. 


Skriv et svar til: bestem gennemsnitlige

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.