Matematik

beregnings opgave

10. april 2022 af Sofia0294 - Niveau: B-niveau

Hej allesammen, har siddet fast i opgaven forneden, hvordan skal gennemsnittet beregnes for sådan et datasæt? tak på forhånd.

Vedhæftet fil: opgave 4 start.png

Brugbart svar (1)

Svar #1
11. april 2022 af ringstedLC


Brugbart svar (1)

Svar #2
11. april 2022 af ringstedLC

Bestem den samlede alder af de køkkener, der er "lige" gamle:

\begin{align*} A_1 &= 40\cdot 0.5\,\textup{\aa r}=20\,\textup{\aa r} \\ &............................... \\ A_{20} &= 182\cdot 30\,\textup{\aa r}=\;?\,\textup{\aa r} \\ \textup{Gnm.-snitlig alder: }A &= \frac{A_1+A_2+...+A_{20}}{40+111+...+182}=\;?\,\textup{\aa r} \end{align*}


Svar #3
11. april 2022 af Sofia0294

hvordan beregner du A1, A2 osv. Det forstår jeg ikke?


Brugbart svar (1)

Svar #4
11. april 2022 af Soeffi

#3.

Det kaldes et vægtet gennemsnit. Du tager midtpunktet af hvert interval som gennemsnittet af grænserne for intervallet. Dette ganger du så med antallet af køkkener i intervallet (vægten). Summen af disse produkter divideres med antallet af køkkener.

Dvs. gennemsnit = 

\frac{40 \cdot \frac{0+1}{2} +111 \cdot \frac{1+5}{2} +108 \cdot \frac{5+8}{2} +151 \cdot \frac{8+10}{2} +172 \cdot \frac{10+15}{2} +120 \cdot \frac{15+20}{2} +182 \cdot \frac{20+40}{2} }{40+111+108+151+172+120+182}

=12,7

Vedhæftet fil:2044205.png

Svar #5
14. april 2022 af Sofia0294

nogle der ved hvordan jeg skal lave min 4b? altså ved det skal laves i wordmat med grupperede observationer, men problemet er at der står "over 20" hvordan skal jeg skrive det ind i wordmat?

Vedhæftet fil:opgave 4 slut.png

Svar #6
14. april 2022 af Sofia0294

Har fundet ud af det. 


Skriv et svar til: beregnings opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.