Matematik

potensregression

12. april 2022 af tina0404 - Niveau: C-niveau

Et lod hænges op i en snor, så det kan svinge frem og tilbage som et pendul. I et forsøg målte man svingningstiden for 8 forskellige længder af pendulet. Resultaterne ses i nedenstående tabel.

Pendulets længde (cm)        49         52        54         57         59        64          69         74

Svingningstid (sekunder)   1,40       1,44      1,47     1,50      1,54     1,62      1,65       1,73

Svingningstiden f(x) , målt i sekunder, kan beskrives ved sammenhængen

f(x)= b . xa

hvor x er pendulets længde, målt i meter.

a) Bestem tallene a og b ved potensregression.

b) Hvor mange procent stiger svingningstiden, når pendulets længde øges med 40 %?


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. april 2022 af StoreNord

Tast tallene ind i et regneark og gør, hvad der står i a)


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. april 2022 af ringstedLC

Beskriv hvad du ønsker hjælp til!


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. april 2022 af SuneChr

b)
f (x) = bxa
f (1,4·x) = b·(1,4·x)a = b·1,4a·xa = 1,4a · f (x)
f (x) øges da med (1,4a - 1)·100% 


Skriv et svar til: potensregression

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.