Matematik

vektorer 2

17. april 2022 af magipayer - Niveau: C-niveau

hvordan bestemmer man skalarproduktet?


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. april 2022 af Anders521

#0 Se (50) i formelsamlingen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. april 2022 af ringstedLC

a) Indsæt t og brug formel (50).

b) Vektorerne er ortogonale (vinkelrette), når skalarproduktet er 0:

\begin{align*} \vec{\,a}=\binom{a_1}{a_2}=\binom{1}{-2t}\;&,\;\vec{\,b}=\binom{b_1}{b_2}=\binom{5t-1}{3} \\ \vec{\,a}\perp \vec{\,b}\Leftrightarrow \vec{\,a}\cdot \vec{\,b}=0 &= a_1b_1+a_2b_2 \\ 0 &= 1\cdot (5t-1)+(-2t)\cdot 3 \\ t &= \;? \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. april 2022 af mathon

skal stemme overens med:

                                               \small \textup{solve}\left ( \textup{dotP}\left ( \begin{bmatrix} 1\\-2t \end{bmatrix},\begin{bmatrix} 5t-1\\3 \end{bmatrix} \right )=0,t \right )


Skriv et svar til: vektorer 2

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.