Fysik

Diodelys - Elektricitet

19. april 2022 af KatieTøsen - Niveau: B-niveau

Jeg er så dårligt til elektricitet. Mit hoved kan ikke klare mere for nu. Det ville være så helt fantastisk dejligt hvis en eller anden kan hjælpe mig med disse opgaver! <3 <3 
Bilag under.

Vedhæftet fil: Diodelys.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. april 2022 af peter lind


Brugbart svar (1)

Svar #2
19. april 2022 af peter lind

a) Strømstyrke =  ladning/tid

b) Divider den samlede ladningen med elektronens ladnin

c)Gå ind på grafen ved strømstyrken 2,0 mA og aflæs Den tilsvarende spændning. Bru dernæst at U = I'R


Brugbart svar (1)

Svar #3
19. april 2022 af ringstedLC

c)

\begin{align*} U_R+4\cdot U_\textup{lysdiode} &= 12\,\textup{V}\qquad ,\;\textup{en seriekobling}\\ U_R=I\cdot R &= 12\,\textup{V}-4\cdot U_\textup{lysdiode} \\ R &= \frac{12\,\textup{V}-4\cdot U_\textup{lysdiode}}{I} \\ R &= \frac{12\,\textup{V}-4\cdot U_\textup{lysdiode}}{2\,\textup{mA}} \end{align*}


Skriv et svar til: Diodelys - Elektricitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.