Fysik

Udbredelses-hastighed

21. april 2022 af kamilleemilie - Niveau: C-niveau

Hvordan hænger udbredelses-hastigheden sammen med frekvens og bølgelængde for en bølge?


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. april 2022 af Sveppalyf (Slettet)

Hvis du ganger frekvensen og bølgelængden med hinanden, så får du udbredelseshastigheden.

v = f*λ


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. april 2022 af ringstedLC

I løbet af perioden T  "rejser" bølgen afstanden λ. Det gør den med frekvensen f (antal gange pr. sek.):

\begin{align*} f &= \frac{1}{T}\Rightarrow T=\frac{1}{f} \\ v &= \frac{s}{t}\Rightarrow v=\frac{\lambda }{\frac{1}{f}}=\lambda \cdot f \end{align*}


Skriv et svar til: Udbredelses-hastighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.