Fysik

Kernefysik

04. maj 2022 af Nadi2020 - Niveau: B-niveau

Jeg vil meget gerne forstår hvad der menes med

Halveringstykkelsen og absorptionskoefficienten er forbundet på samme måde som halveringstiden og henfaldskonstanten. ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. maj 2022 af mathon

\begin{array}{llllll} \textbf{Henfald:}&&&N(t)=N_0\cdot e^{-k\cdot t}\\\\&&& \frac{1}{2}N_0=N_0\cdot e^{-k\cdot T_{\frac{1}{2}}}\\\\&&& \frac{1}{2}=e^{-k\cdot T_{\frac{1}{2}}}\\\\&&& \ln\left(\frac{1}{2} \right )=-k\cdot T_{\frac{1}{2}}\\\\&&&-\ln(2)=-k\cdot T_{\frac{1}{2}}\\\\&&& k=\frac{\ln(2)}{T_{\frac{1}{2}}} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. maj 2022 af mathon

\begin{array}{llllll} \textbf{D\ae mpning:}&&I(x)=I_0\cdot e^{-\mu\cdot x}\\\\&& \frac{1}{2}N_0=N_0\cdot e^{-\mu\cdot X_{\frac{1}{2}}}\\\\&& \frac{1}{2}=e^{-\mu\cdot X_{\frac{1}{2}}}\\\\&& \ln\left(\frac{1}{2} \right )=-\mu\cdot X_{\frac{1}{2}}\\\\&& -\ln(2)=-\mu\cdot X_{\frac{1}{2}}\\\\&& \mu=\frac{\ln(2)}{X_{\frac{1}{2}}} \end{array}


Skriv et svar til: Kernefysik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.