Matematik

Stokastisk variabel

23. maj 2022 af Kaya2003 - Niveau: B-niveau

Hej,

Jeg har denne opgave som jeg har brug for hjælp til

På forhånd tak

Sætter opgaven ind som en vedhæftet fil 

Vedhæftet fil: math opagve.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. maj 2022 af Anders521

#0 Du skal beregne P(X ≤ 4) = P(X = 0) + P(X = 1) + P(X = 2) + P (X = 3) + P(X = 4). Du skal altså lægge 4 punktsandsynligheder samme. Disse kan bestemmes ved formlen

                                                            P( X = r)= K(n, r)·pr·(1-p)n-r  

hvor i dit tilfælde n = 40 og p = 0,1.


Svar #2
23. maj 2022 af Kaya2003

Jeg er stadigvæk lidt forvirret med hvordan jeg ska gøre, skal jeg bare sætte n og p ind på deres plads og udregne det? Og hvad er K?


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. maj 2022 af Anders521

#2

 

Jeg er stadigvæk lidt forvirret med hvordan jeg ska gøre, skal jeg bare sætte n og p ind på deres plads og udregne det? 

Ja, f.eks. P(X = 0) = K(40, 0)·0.10·(1- 0.1)40 -0 = 0.0148 

Og hvad er K?

Notationen K(n, r) angiver antallet af måder man kan trække r genstande ud af n. Den bestemmes som 

K(n, r) = n!/ ( r!·(n -r)! ) 

...Hvis opgaven volder dig besvær, kan den løses i et CAS-værktøj.


Skriv et svar til: Stokastisk variabel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.