Fysik

Isklump

23. maj 2022 af danskeren1234 - Niveau: C-niveau

Hvordan laves den?

Vedhæftet fil: Isklump.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. maj 2022 af ringstedLC


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. maj 2022 af ringstedLC

- Isen opvarmes til smeltepunktet.

- Isen smeltes.

- Vandet opvarmes til kogepunktet.

- Vandet fordampes

\begin{align*} E &= E_\textup{is}+m\cdot L_\textup{is}+E_\textup{vand}+m\cdot L_\textup{vand} \\ &= m\cdot c_\textup{is}\cdot \Delta T_\textup{is}+m\cdot L_\textup{is}+m\cdot c_\textup{vand}\cdot \Delta T_\textup{vand}+m\cdot L_\textup{vand} \\ E &=m\cdot \Bigl(c_\textup{is}\cdot \Delta T_\textup{is}+L_\textup{is}+c_\textup{vand}\cdot \Delta T_\textup{vand}+L_\textup{vand}\Bigr) \end{align*}


Svar #3
23. maj 2022 af danskeren1234

#2

- Isen opvarmes til smeltepunktet.

- Isen smeltes.

- Vandet opvarmes til kogepunktet.

- Vandet fordampes

\begin{align*} E &= E_\textup{is}+m\cdot L_\textup{is}+E_\textup{vand}+m\cdot L_\textup{vand} \\ &= m\cdot c_\textup{is}\cdot \Delta T_\textup{is}+m\cdot L_\textup{is}+m\cdot c_\textup{vand}\cdot \Delta T_\textup{vand}+m\cdot L_\textup{vand} \\ E &=m\cdot \Bigl(c_\textup{is}\cdot \Delta T_\textup{is}+L_\textup{is}+c_\textup{vand}\cdot \Delta T_\textup{vand}+L_\textup{vand}\Bigr) \end{align*}

Når på den måde. Hvad menes så med hvor meget elektrisk energi er så blevet omdannet? Omdannet til hvad?


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. maj 2022 af ringstedLC

Elektrisk energi omdannes til varmeenergi.


Skriv et svar til: Isklump

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.