Fysik

Is

24. maj 2022 af Quarr - Niveau: 10. klasse

Mit forsøg

misklump=5,54 kg  , ved dets smeltepunkt på 0 °C

Energien der blev brugt til at smelte noget af isklumpen er E=1,00 MJ =1000 kJ

Vandets specifikke smeltevarme=Ls, vand=334,4 kJ/kg

E=m·Ls

1000 kJ=x·334,4 kj/kg

x=1000 kJ/334,4 kj/kg=2,99 kg

mrest=(5,54-2,99)kg=2,55 kg

Dvs størrelsen på den ikke-smeltede ismasse efter smeltningen er 2,55 kg.

Hvordan kan resultatet skrives med 3 betydende cifre og er det rigtigt udregnet?

Tak!

Vedhæftet fil: Is.png

Brugbart svar (1)

Svar #1
24. maj 2022 af Christianfslag

Det ser skide godt ud! Dit svar er allerede oplyst med tre betydende cifre.


Svar #2
24. maj 2022 af Quarr

#1

Det ser skide godt ud! Dit svar er allerede oplyst med tre betydende cifre.

Mange tak Christian! Hvordan afrunder man bare generelt til et betydende antal cifre??

- - -

Ja

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. maj 2022 af Christianfslag

#2
#1

Det ser skide godt ud! Dit svar er allerede oplyst med tre betydende cifre.

Mange tak Christian! Hvordan afrunder man bare generelt til et betydende antal cifre??

Betydende cifre er det antal cifre der forekommer før og efter kommaet, udover i tal som 0,000123, hvor det kun er tallene efter 0'erne der er betydende. 

Når man afrunder skal du kigge på de værdier du har fået oplyst, og så runde af til det mindste antal betydende cifre.


Brugbart svar (1)

Svar #4
24. maj 2022 af Eksperimentalfysikeren

Man går fra venstre mod højre. Første gang man kommer til et ciffer, der ikke er 0, tæller man "1". Derefer tæller man f.eks. videre med "2,3", hvis der skal være 3 betydende cifre. Derefter ser man, om de resterende cifre danner et tal, der er større end halvdelen af ciffer 3. Hvis de gør det, forøges tredie ciffer med 1. Tallene:

0,00102,  2,43 og 1,45*105 har alle tre betydende cifre ligesom tallet i #3.


Skriv et svar til: Is

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.