Fysik

Bevægelsesligner

27. maj 2022 af emma3602 - Niveau: B-niveau

Hej. jeg sidder med et eksamensspørgsmål som jeg sådan set har besvaret, men jeg bliver nu forvirret. 

Spørgsmålet er: Der ønskes en præsentation af bevægelsesligningerne for henholdsvis konstant fart og konstant acceleration samt andvendelse heraf. 

Hvilke bevægelsesligner menes der? Og hvornår bruges de? Jeg har noteret stedfunktionen (den tredje) som en af dem jeg skal præsentere. Hertil har jeg brugt frit fald som andvendelse, og også lodret kast. Nu er jeg bare også i tvivl om deen tredje er for konstant fart eller acceleration


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. maj 2022 af Soeffi

#0. Hvad har du fundet ud af?


Brugbart svar (1)

Svar #2
27. maj 2022 af mathon

Bevægelsesligning(er) for
                                          konstant fart:
                                                                  \small s(t)=v\cdot t+s_0

                                          konstant acc.:
                                                                  \small \begin{array}{lllllll}v(t)=a\cdot t+v_0\\\\ \small s(t)=\tfrac{1}{2}a\cdot t^2+v_0\cdot t+s_0 \end{array}
                                                                  


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. maj 2022 af Eksperimentalfysikeren

Newtons anden lov er en bevægelsesligning. Den kan i én dimension skrives:

F = m\frac{\mathrm{d^{2} x} }{\mathrm{d t}^{2}}

og i tre dimensioner

\overrightarrow{F}=m\frac{\mathrm{d}\overrightarrow{r}^{2} }{\mathrm{d} t^{2}}

De andre ligninger er ikke bevægelsesligninger.


Svar #4
27. maj 2022 af emma3602

#3

Newtons anden lov er en bevægelsesligning. Den kan i én dimension skrives:

F = m\frac{\mathrm{d^{2} x} }{\mathrm{d t}^{2}}

og i tre dimensioner

\overrightarrow{F}=m\frac{\mathrm{d}\overrightarrow{r}^{2} }{\mathrm{d} t^{2}}

De andre ligninger er ikke bevægelsesligninger.

Vi har godt nok lært at de andre også kaldes bevægelsesligninger, og det gør de også i vores bog hihi


Skriv et svar til: Bevægelsesligner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.