Matematik

Optimeringsopgave - HASTER

29. maj 2022 af KevinKF - Niveau: B-niveau

Hej vi har denne optimeringsopgave for i skolen, som jeg har meget svært ved

Opgaven handler om følgende: filen er vedhæftet

TAK PÅ FORHÅND


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. maj 2022 af mathon

Del op i
                 begrænsninger (uligheder/polygonområde)
           og
                 dækningsbidrag (retlinjet niveaukurve)

hertil skaffes et overblik over 
forbruget:
                                     \small \begin{array}{lllllll}&& \begin{array}{|c|c|c|c|c|}\hline \textbf{antal}&\textbf{g marcipan}&\textbf{g fl\o de}&\textbf{g chokolade}\\ \hline x&x\cdot 400&x\cdot 600&x\cdot 100\\\hline y\leq 9&y\cdot 500&y\cdot 400&y\cdot 1200\\\hline \end{array} \end{array}

Forbrugsbegrænsninger:

                                     \small \begin{array}{lllllll}& \textup{sukkerfigurer:}&&y\leq 9\\\\& \textup{Fl\o de:}&&0< 600x+400y\leq 4800\\\\& \textup{Marcipan:}&&400x+500y\geq 3000\\\\& \textup{Chokolade:}&&100x+1200y\geq 2900\\\\\\ \textbf{1.}\\& \textup{Niveaukurve:}&&500x+y\cdot 800\quad \textbf{st\o rst}\\\\\\ \textbf{2.}\\& \textup{Niveaukurve:}&&3x+4y\quad \textbf{mindst} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. maj 2022 af mathon

                   \small \small \small \begin{array}{lllllll}& \textup{sukkerfigurer:}&&y\leq 9\\\\& \textup{Fl\o de:}&&0< 600x+400y\leq 4800&\Leftrightarrow& y=-\frac{3}{2}x+12\\\\& \textup{Marcipan:}&&400x+500y\geq 3000&\Leftrightarrow& y=-\frac{4}{5}x+6\\\\& \textup{Chokolade:}&&100x+1200y\geq 2900&\Leftrightarrow& y=-\frac{1}{12}x+\frac{29}{12}\\\\\\ \textbf{1.}\\& \textup{Niveaukurve:}&&500x+800y\quad \textbf{st\o rst}\\\\\\ \textbf{2.}\\& \textup{Niveaukurve:}&&3x+4y\quad \textbf{mindst} \end{array}


Svar #3
29. maj 2022 af KevinKF

#2

                   \small \small \small \begin{array}{lllllll}& \textup{sukkerfigurer:}&&y\leq 9\\\\& \textup{Fl\o de:}&&0< 600x+400y\leq 4800&\Leftrightarrow& y=-\frac{3}{2}x+12\\\\& \textup{Marcipan:}&&400x+500y\geq 3000&\Leftrightarrow& y=-\frac{4}{5}x+6\\\\& \textup{Chokolade:}&&100x+1200y\geq 2900&\Leftrightarrow& y=-\frac{1}{12}x+\frac{29}{12}\\\\\\ \textbf{1.}\\& \textup{Niveaukurve:}&&500x+800y\quad \textbf{st\o rst}\\\\\\ \textbf{2.}\\& \textup{Niveaukurve:}&&3x+4y\quad \textbf{mindst} \end{array}

Er dette svaret på hele opgaven?


Svar #4
29. maj 2022 af KevinKF

#2

                   \small \small \small \begin{array}{lllllll}& \textup{sukkerfigurer:}&&y\leq 9\\\\& \textup{Fl\o de:}&&0< 600x+400y\leq 4800&\Leftrightarrow& y=-\frac{3}{2}x+12\\\\& \textup{Marcipan:}&&400x+500y\geq 3000&\Leftrightarrow& y=-\frac{4}{5}x+6\\\\& \textup{Chokolade:}&&100x+1200y\geq 2900&\Leftrightarrow& y=-\frac{1}{12}x+\frac{29}{12}\\\\\\ \textbf{1.}\\& \textup{Niveaukurve:}&&500x+800y\quad \textbf{st\o rst}\\\\\\ \textbf{2.}\\& \textup{Niveaukurve:}&&3x+4y\quad \textbf{mindst} \end{array}

Hvor mange lagkager af hver slags skal konditoren så bage for at minimere sit tidsforbrug? og hvor mange timer bruger konditoren?


Skriv et svar til: Optimeringsopgave - HASTER

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.