Matematik

Andengradspolynomie

31. maj 2022 af Malle5678 - Niveau: B-niveau

Hej, 

Jeg skal kunne argumentere at når man skal bestemme nulpunkter og finde rødder er det det samme som at bestemme løsninger til en andengradsligningen. Hvordan skal jeg fagligt forklare at det går ud på det samme?

Tak på forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. juni 2022 af SuneChr

Jeg kan forestille mig, at du med 2'gradsfunktionen og funktionen y = 0 bestemmer de sæt af (x , y), som de to funktioner har fælles, hvis de har et eller to sæt (x , y) fælles. Hvis ikke, er fællesmængden tom.
Vi kan mere elegant skrive det som
               {(x , y) | y = ax2 + bx + c } ∩ {(x , y) | y = 0 }
eller, hvad der udtrykker samme fællesmængde
               {(x , y) | y = ax2 + bx + c  ∧  y = 0 }
Ovenstående er en mængdebetragtning, og en ligningsbetragtning er den velkendte 2'gradsligning
                ax2 + bx + c = 0

Det er mit bedste bud.
   


Skriv et svar til: Andengradspolynomie

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.