Kemi

Ækvialens MAHTOON

01. juni 2022 af yyyyyyyyyyyy - Niveau: B-niveau

et spg. siger, at man kan bestemme den dominerende ionform på halvækvialens på grafen. Hvad er halækvialens punktet, og hvordan skal det aflæses?


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. juni 2022 af mathon

Ækvivalens er ved anvendt titratormængde Vo (mL).

Halvækvivalens er ved anvendt titratormængde 1/2·Vo (mL).

          \small \begin{array}{llllll} pH=pK_a+\log\left ( \frac{V}{V_o-V} \right )\\\\ pH_{halv\ae kv.}=pK_a+\log\left (\frac{\frac{1}{2}V_o}{V_o- \frac{1}{2}V_o} \right ) =pK_a \end{array}

                                  


Svar #2
01. juni 2022 af yyyyyyyyyyyy

#1

Ækvivalens er ved anvendt titratormængde Vo (mL).

Halvækvivalens er ved anvendt titratormængde 1/2·Vo (mL).

          \small \begin{array}{llllll} pH=pK_a+\log\left ( \frac{V}{V_o-V} \right )\\\\ pH_{halv\ae kv.}=pK_a+\log\left (\frac{\frac{1}{2}V_o}{V_o- \frac{1}{2}V_o} \right ) =pK_a \end{array}

                                  

Så anvednt titrator mængde fidnes altid, der hvor den er stejlest, at lodret og halvækvialens er der hvor den er vandret?


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. juni 2022 af mathon

Halvækvialens er der hvor grafen for

                                             \small \small \begin{array}{llllll} pH=pK_a+\log\left ( \frac{V}{V_o-V} \right ),\quad 0<V<V_o\\\\ \textup{har skr\aa \ vendetangent} \end{array}                          


Svar #4
01. juni 2022 af yyyyyyyyyyyy

#3

Halvækvialens er der hvor grafen for

                                             \small \small \begin{array}{llllll} pH=pK_a+\log\left ( \frac{V}{V_o-V} \right ),\quad 0<V<V_o\\\\ \textup{har skr\aa \ vendetangent} \end{array}                          

Kan du skitsér det?


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. juni 2022 af mathon

Du har jo

Med to ækvivalenspunkter.
Her kan du indtegne to skrå vendetangenter.


Svar #6
02. juni 2022 af yyyyyyyyyyyy

#5

Du har jo

Med to ækvivalenspunkter.
Her kan du indtegne to skrå vendetangenter.

De bliver jo helt lodrette nærmest


Brugbart svar (0)

Svar #7
02. juni 2022 af mathon

Det gør de ikke
                                  \small \small \small \begin{array}{llllll} pH=pK_a+\log\left ( \frac{V}{V_o-V} \right ),\mathbf{\quad {\color{Red} 0<V<V_o}}\\\\ \textup{har skr\aa \ vendetangent} \end{array}        


Svar #8
02. juni 2022 af yyyyyyyyyyyy

#7

Det gør de ikke
                                  \small \small \small \begin{array}{llllll} pH=pK_a+\log\left ( \frac{V}{V_o-V} \right ),\mathbf{\quad {\color{Red} 0<V<V_o}}\\\\ \textup{har skr\aa \ vendetangent} \end{array}        

du kommer emd nogle formler jeg aldrig har set og som jeg dsv. ikke skal bruge. Kan du muligvis tegne vendetangenterne på skitsen?


Brugbart svar (0)

Svar #9
02. juni 2022 af mathon

Så skal du vel heller ikke bruge vendetangenterne.


Svar #10
02. juni 2022 af yyyyyyyyyyyy

#9

Så skal du vel heller ikke bruge vendetangenterne.

nej, tlnker jeg heller ikke. Men forstår ikke hvordan de får ionfarmenre på hhv. 6, 8 og 10?? det giver bare ingen symmetri. når amn kigger på grafen


Skriv et svar til: Ækvialens MAHTOON

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.