Matematik

eksamspørgesmål.

01. juni 2022 af spørgsmål12 - Niveau: B-niveau

Forklar hvad der forstås ved en potensfunktion og dennes grafiske forløb.   Redegør for sætningen om %-% vækst.

help?


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. juni 2022 af mathon

                  \small \small \begin{array}{lllllll} \textup{Potensfunktion:}\\&&f(x)=y=b\cdot x^a\\ \textup{hvoraf:}\\&&\frac{y_2}{y_1}=\frac{b\cdot {x_2}^a}{b\cdot {x_1}^a}=\left (\frac{x_2}{x_1} \right )^a\\ \textup{hvoraf n\aa r}\\ x_2\textup{ og }y_2\\ \textup{udtrykkes ved}\\ x_1\textup{ og }y_1\textup{med}\\\textup{en procentisk}\\\textup{\ae ndring:}\\&& \frac{y_1\cdot \left ( 1+r_y \right )}{y_1}=\left (\frac{x_1\cdot \left ( 1+r_x \right )}{x_1} \right )^a\\&\Updownarrow\\&&1+r_y=\left ( 1+r_x \right )^a \end{array}


Skriv et svar til: eksamspørgesmål.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.