Fysik

resonans

04. juni 2022 af lou003 - Niveau: B-niveau

Hej

når der på en stående bølge opstår resonanssvingninger, så skyldes det, at man har anvendt en bestemt frekvens. for hver partialsvingning skal der derfor anvendes en bestmet frekvens - men hvad afhænger den af, for den er jo ikke det samme i alle tilfælde. 

Tak 


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. juni 2022 af mathon

       Der opstår en grundsvingning
og
       såkaldte oversvingninger.


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. juni 2022 af mathon

                      \small \begin{array}{lllllll} \textup{Grundsvingning:}&&L=\frac{1}{2}\lambda_1\\&&f_1=\frac{v}{2L}\\\\ \textup{1. oversvingning:}&&L=\lambda_2\\&&f_2=2\cdot \frac{v}{2L}&=&2\cdot f_1\\\\\textup{2. oversvingning:}&&L=\frac{3}{2}\lambda_1\\&&f_3=3\cdot \frac{v}{2L}&=&3\cdot f_1\\\\...\\\\ \textup{n. oversvingning:}&&L=\frac{n}{2}\lambda_1\\&&f_{n+1}=n\cdot \frac{v}{2L}&=&n\cdot f_1 \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. juni 2022 af mathon

korrektion:

                      \small \begin{array}{lllllll} \textup{Grundsvingning:}&&L=\frac{1}{2}\lambda_1\\&&f_1=\frac{v}{2L}\\\\ \textup{1. oversvingning:}&&L=\lambda_2\\&&f_2=2\cdot \frac{v}{2L}&=&2\cdot f_1\\\\\textup{2. oversvingning:}&&L=\frac{3}{2}\lambda_1\\&&f_3=3\cdot \frac{v}{2L}&=&3\cdot f_1\\\\...\\\\ \textup{n. oversvingning:}&&L=\frac{n+1}{2}\lambda_1\\&&f_{n+1}=(n+1)\cdot \frac{v}{2L}&=&(n+1)\cdot f_1 \end{array}


Skriv et svar til: resonans

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.