Matematik

Hjælp til potensfunktioner

07. juni 2022 af emil202 - Niveau: C-niveau

Agumenter for betydningen af a og b i potensfunktion f(x) = b*x^a
Bevis påstandene: 
f(1) = b samt 
f(x) = b·x   når a=1 og
f(x) =b   når a=0.

Jeg er lidt på bar bund her. Så hvis nogle er så venlige at forklarer så simpelt som muligt. Tak på forhånd!


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. juni 2022 af Eksperimentalfysikeren

Du skal benytte potensreglerne: a0=1, a1=a, 1n=1.


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. juni 2022 af mathon

                \small \begin{array}{lllllll} &f(x)=b\cdot x^a\\&&x=1\Rightarrow f(1)=b\cdot 1^a=b\cdot 1=b\\\\&& a=1\Rightarrow f(x)=b\cdot x^1=b\cdot x\\\\&&a=0\Rightarrow f(x)=b\cdot x^0=b\cdot 1=b \end{array}


Skriv et svar til: Hjælp til potensfunktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.