Matematik

Sandsynlighedsregning og kombinatorik

07. juni 2022 af emil202 - Niveau: C-niveau

Forklar hvad P(6,3) og K(6,3) betyder?

Nogle som har en ide til hvad det indenbærer?


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. juni 2022 af peter lind

se formel 97-99 side 19 i din formelsamling


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. juni 2022 af Eksperimentalfysikeren

P står for permutation. P(6,3) er antallet af måder, hvorpå man kan udtage 3 af 6, med den bibetingelse, at rækkefølgen er vigtig: Eks.: Der trækkes 3 ud af {a,b,c,d,e,f}. Det kan være (d,f,a) i den rækkefølge. Det kan også være (f,a,d). Disse to er forskellige permutationer af de tre udtrukne {a,d,f}

K står for kombination. K(6,3) er antallet af måder, hvorpå man kan udtage 3 af 6 uden bibetingelsen, så (d,f,a) betragtes her som identisk med (f,a,d).


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. juni 2022 af ringstedLC

#0: Der vil du også kunne se, at begreberne alene hører til kombinatorik:

\begin{align*} \textup{\textbf{P}ermutationer} &= P(n,r)\qquad \textup{r\ae kkef\o lgen har betydning} \\ \textup{\textbf{K}ombinationer} &= K(n,r)\qquad \textup{r\ae kkef\o lgen har ikke betydning} \end{align*}

Da disse ofte anvendes i sandsynlighedsregning, hvor:

\begin{align*} \textup{\textbf{p}robability} \approx \textup{sandsynlighed}=p(\textup{H}) \end{align*}

er det også her vigtigt at skelne mellem "P" og "p".

Se eventuelt https://www.webmatematik.dk/lektioner/matematik-b/sandsynlighed-og-kombinatorik/kombinatorik


Skriv et svar til: Sandsynlighedsregning og kombinatorik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.