Matematik

Komplekse tal.

09. juni 2022 af N00bmaster69 - Niveau: Universitet/Videregående

Hej, jeg er ved at tage noter til eksamen. Jeg skal finde en masse måder hvormed man kan skrive hhv. z, i og 1, med kompleks notation. F.eks kan z skrives z = x+iy og z = re. Og 1 kan f.eks skrives 1 = e. Har i nogle flere notationer, som vil være gode at kunne?


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. juni 2022 af peter lind

Fejl e = -1

e2niπ = 1 for n ∈ Z

Der findes ikke andre måder at skrive z på


Svar #2
09. juni 2022 af N00bmaster69

Okay, mange tak.


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. juni 2022 af SuneChr

Lad Θ og |z| være henh.vis arg z og modulus z.
Da kan vi skrive z som
       z = |z|(cos Θ + isin Θ)
z ses at ligge i den komplekse plan som en vektor (ud fra (0 , 0)) af længden |z| og med retningsvinklen Θ.

Endnu en måde at angive z på:
       z = Re z + iIm z
Re er realdelen og Im er imaginærdelen af z.


Svar #4
14. juni 2022 af N00bmaster69

Fantastisk, mange tak.

Skriv et svar til: Komplekse tal.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.