Matematik

Er der nogen der kan forklare denne opgave?

12. juni 2022 af Anna49573 - Niveau: 9. klasse

Er der nogen der kan forklare denne opgave?

Et skib trækkes to slæbebåde, hvor slæbebåd 1 trækker med (7 N, 270o) og slæbebåd 2 trækker med (8 N, 100). Hvilken retning og med hvor mange newton sejler skibet? (brug kræfternes parallelogram) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. juni 2022 af ringstedLC

Det er lidt uklart, hvilke oplysninger der gives. Skriv opgaven helt rigtigt af eller endnu bedre, vedhæft et godt billede af hele opgaven.


Svar #2
12. juni 2022 af Anna49573

Et skib trækkes af to slæbebåde, hvor slæbebåd 1 trækker med (7 N, 270grader) og slæbebåd 2 trækker med (8 N, 10grader). Hvilken retning og med hvor mange newton sejler skibet? (brug kræfternes parallelogram) 

Det er dsv ikke en opgave fra en bog, men en min lærer selv har lavet


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. juni 2022 af ringstedLC

Vedhæftet fil:_0.png

Brugbart svar (0)

Svar #4
12. juni 2022 af ringstedLC

\begin{align*} \textup{Samlet tr\ae k: }\vec{F_{res}}=\vec{F_1}+\vec{F_2} &= \binom{0+r_2\cdot \cos(10^{\circ})}{r_1-r_2\cdot \sin(10^{\circ})} \\ \left | \vec{F_{res}} \right | &= \sqrt{\bigl(r_2\cdot \cos(10^{\circ})\bigr)^{2}+ \bigl(r_1-r_2\cdot \sin(10^{\circ})\bigr)^{2}} \\ \left | \vec{F_{res}} \right | &= \;?\,\textup{N} \\ \textup{Tr\ae kretning\;(kurs): }w_{res} &= 360^{\circ}-\bigl(w_2-v_2\bigr) \\ w_{res} &=360^{\circ}-\cos^{-1}\left (\frac{\left |\vec{F_{res}}\cdot \vec{F_2}\right |} {\left |\vec{F_{res}}\right |\cdot \left |\vec{F_2}\right |} \right )+10^{\circ} \\ w_{res} &=\;?^{\circ} \end{align*}

PS. Giv din tråd en sigende titel.


Skriv et svar til: Er der nogen der kan forklare denne opgave?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.