Matematik

Binomialfordeling og stokastisk variabel

13. juni 2022 af lærke0014 - Niveau: B-niveau

Hvad betyder det at en stokastisk variabel er binomial fordelt? er der en der simpelt kan hjælpe med dette?


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. juni 2022 af mathon

Ved en binomialfordeling forstås et sandsynlighedsfelt
\small \left (\left \{ 0,1,2,...,n \right \} ,P \right ), hvortil der svarer et tal \small s, så det for vilkårligt \small q 
gælder, at 
                        \small P(q)=b\left ( q;n,s \right )=\binom{n}{q}\cdot s^q\cdot (1-s)^{n-q}


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. juni 2022 af mathon

Som approximation til binomialfordelingen \small b\left ( q;n,s \right ), når \small n\cdot s og \small n\cdot \left ( 1-s \right ) er større end 10
kan \small \mu,\sigma-normalfordelingen, for hvilken
                               
                    \small \mu=n\cdot s    og    \small \sigma=\sqrt{n\cdot s\cdot (1-s)}

benyttes.


Skriv et svar til: Binomialfordeling og stokastisk variabel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.