Matematik

Fremskrivninger: absolut og relativ afvigelse med udgangspunkt i lineære funktioner

18. juni 2022 af Hej2407 - Niveau: C-niveau

Hej:))

Jeg har fået eksamenspørgsmålene til min mundtlige årsprøve i matematik.

Der hedder en af opgaverne: "Redegør med udgangspunkt i eksempler for lineære funktioner. "..."
Kom endvidere ind på fremskrivninger, herunder absolut og relativ afvigelse"

Der jeg kommer i tvivl er, hvordan jeg skal fortælle om absolut og relativ afvigelse. Jeg kan kun finde noget om absolut og relativ tilvækst, men tænker ikke at det er relevant? Hvilke eksempler kan man bruge der?

Tak for hjælpen på forhånd!


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. juni 2022 af Anders521

#0 Gerne vedhæft et billede af hele opgaveteksten.


Svar #2
18. juni 2022 af Hej2407

Værsgo:)

Vedhæftet fil:mat opg. 1.png

Brugbart svar (1)

Svar #3
18. juni 2022 af Anders521

#2

Eksempel: den absolutte forskel ml. 15 kr. og 18 kr. er 3 kr. da | 15 - 18 | = | -3 | = 3

                  den relative forskel ml. 15 kr. og 18 kr er 20%  da ( (18 - 15)/15 )·100% = 20%


Svar #4
18. juni 2022 af Hej2407

Ej! Tusind tak!


Skriv et svar til: Fremskrivninger: absolut og relativ afvigelse med udgangspunkt i lineære funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.