Kemi

Koncentration af H30+

17. juli 2022 af Jette1234567 - Niveau: B-niveau

Hej

Jeg har bøvl med denne opgave:

Jeg skal beregne PH af 0,01 M CH3COOH. Det giver 3,39.

Derefterskal jeg finde den aktuelle koncentration af H3O+, CH3COO- og af CH3COOH.

Kan nogen hjælpe?

Pft.


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. juli 2022 af mathon

\small \small \begin{array}{llllr}&CH_3COOH\,_{\textit{(aq)}}\;+\;H_2O\,_{\textit{(l)}}\;\rightleftharpoons CH_3COO^-\,_{\textit{(aq)}}\;+\;H_3O^+\,_{\textit{(aq)}}\\\\ \textup{Ved 25}\degree\textup{:}\\&\left [ H_3O^+ \right ]=10^{-pH}=10^{-3.39}&=&0.0004\;\mathrm{M}\\\\& \left [ CH_3COO^- \right ]=\left [ H_3O^+ \right ]&=&0.0004\;\mathrm{M}\\\\&\left [ CH_3COOH \right ]=\left (0.01-0.0004 \right )\;\mathrm{M}&=&0.0096\;\mathrm{M} \end{array}


Svar #2
17. juli 2022 af Jette1234567

Tusind tak:-)


Skriv et svar til: Koncentration af H30+

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.