Matematik

Find forskrift

09. august 2022 af laerke49 - Niveau: B-niveau

Hej Jeg har fået en opgave hvor jeg skal finde forskrifter for 3 funktioner. Da jeg ikke må gøre dte med hjælpemidler, skal jeg gerne have nogle mellemregninger hvis der skal bruges sådan nogle. (billede vedhæftet)

Mange tak på forhånd:))


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. august 2022 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. august 2022 af peter lind

Der er ikke nok oplysninger til at finde svaret; men det er lineære funktioner af formen y = ax + b


Svar #3
09. august 2022 af laerke49

#2

Der er ikke nok oplysninger til at finde svaret; men det er lineære funktioner af formen y = ax + b

Det er desværre de eneste oplysninger jeg er blevet givet


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. august 2022 af Anders521

#3 Skriv opgaveformuleringen ind eller indsæt et billede af den. 


Svar #5
09. august 2022 af laerke49

#4

#3 Skriv opgaveformuleringen ind eller indsæt et billede af den. 

Hej, igen det eneste jeg har fået afvide er det billede der er vedhæftet og et spørgsmål der lyder: Find 3 mulige forskrifter for funktionerne


Brugbart svar (0)

Svar #6
09. august 2022 af Anders521

#5 Så efterspørges om en mulig forskrift...fint. Her er et forslag.

g(x) = x + 1,   f(x) = 2x - 1, og h(x) = -x +1


Brugbart svar (0)

Svar #7
09. august 2022 af ringstedLC

#5: Der er stor forskel på 3 mulige forskrifter" og "3 forskrifter".

De tre grafer er alle på formen:

\begin{align*} y &= a\,x+b \\ -\Delta y_h &\approx \Delta x\Rightarrow a_h= -1 \\ y_h &= -x+b \\\\ \Delta y_g &\approx 0.5\cdot \Delta x\Rightarrow a_g=0.5 \\ y_g &={\color{Red} 0.5}x+b\;,\;b=b_h=b_g \\\\ \Delta y_f &\approx 3\cdot \Delta x\Rightarrow a_f=3 \\ y_f &= {\color{Red} 3}x-b\;,\;b_f=-b \end{align*}


Skriv et svar til: Find forskrift

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.