Matematik

Hjælp matemtaik

14. august 2022 af Hakeem11 - Niveau: B-niveau
En lineær sammenhæng har ligningen

y=1/2x+5

Hvis x vokser med 8 enheder, hvor stor en tilvækst får så y?
Hvis y vokser med 8 enheder, hvor stor en tilvækst får så x?

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. august 2022 af mathon

                      \small \begin{array}{llllll}&& \frac{\Delta y}{\Delta x}=\frac{1}{2}\\\\&& \Delta y=\frac{1}{2}\cdot \Delta x\\\\&& \Delta x=2\cdot \Delta y \end{array}


Svar #2
14. august 2022 af Hakeem11

kan du måske skrive det med tal bare så jeg forstår det

Forstår det nemlig ikke på den måde

Brugbart svar (0)

Svar #3
14. august 2022 af ringstedLC

#2: 

\begin{align*} \Delta y &= \tfrac{1}{2}\cdot \Delta x &\Delta x&=2\cdot \Delta y \\ \textup{tilv\ae kst}_y &= \tfrac{1}{2}\cdot \textup{tilv\ae kst}_x &\textup{tilv\ae kst}_x &= 2\cdot \textup{tilv\ae kst}_y \\\\ \Delta y &= \tfrac{1}{2}\cdot 8\,\textup{enh.} &\Delta x &= 2\cdot 8 \,\textup{enh.} \end{align*}

NB. Opdatér din profil mht. uddannelse og skriv en sigende titel!


Svar #4
14. august 2022 af Hakeem11

Så jeg skal egentlig bare sige 1/2 gange med 8 + 5 i den første?

Brugbart svar (0)

Svar #5
14. august 2022 af mathon

#4

     Nej
              se #3.


Brugbart svar (0)

Svar #6
14. august 2022 af ringstedLC

#4: Nej, ikke "+ 5", da tilvæksten er uafhængig af udgangsværdien.


Svar #7
14. august 2022 af Hakeem11

Så bare 1/2 gange med 8?

Hvad med y er det så 5 gange med 8

Jeg er helt lost??

Brugbart svar (0)

Svar #8
14. august 2022 af ringstedLC

#7 Så bare 1/2 gange med 8?

Δy = 1/2 · 8. Det kan kontrolleres:

- Lav udregningen.

- undersøg om:

\begin{align*} y+\Delta y &= \tfrac{1}{2}\cdot (x+\Delta x)+5 \end{align*}

kan omskrives til den oprindelige ligning, når tilvæksterne indsættes.


Brugbart svar (0)

Svar #9
14. august 2022 af ringstedLC

#7 
Hvad med y er det så 5 gange med 8

Du ser ikke noget somhelst med "+5" i #1 og #3.

Prøv at tegne grafen og aflæs så, hvad tilvæksterne bliver.


Skriv et svar til: Hjælp matemtaik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.