Matematik

Hjælppp:))))))))) Sansyndlighedsregning og kombinatorik

15. august 2022 af Darian - Niveau: B-niveau

En populær parkeringsplads i en lille by har 5 pladser. Til et sportsstævne kommer familier i 50 biler.

a. På hvor mange måder kan man udvælge de 5 biler, der får lov at holde på de 5 populære pladser?


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. august 2022 af SuneChr

P plads1 kan besættes på 50 måder.
P plads2 kan besættes på 49 måder,
...
...
...
Multiplikation.


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. august 2022 af ringstedLC

#0:

Undlad "Hjælp:)))... " i din titel; det giver sig selv og siger derfor intet.

Opgaven handler ikke om sandsynlighed, men udelukkende om kombinatorik.

\begin{align*} 50\cdot 49\cdot 48\cdot ...\cdot 1 &= 50! \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. august 2022 af SuneChr

Der er kun 5 P-pladser og ikke 50 P-pladser, der skal besættes.
Man har da
P50,5 = 50! / (50 - 5)! = 50·49· ... ·46


Skriv et svar til: Hjælppp:))))))))) Sansyndlighedsregning og kombinatorik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.