Fysik

Ukendt spektrelampe - helppp

16. august 2022 af ukendt101 - Niveau: C-niveau

Jeg har fået en opgave, hvor jeg skal undersøge om en spektrallampe enten indeholder helium, hydrogen, litium eller kviksølv.

Har i nogle bud på, hvordan jeg kan undersøge dette??


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. august 2022 af peter lind

du skal sammenligne spektallampens spektrum med spektrene fra de foreslået stoffer. Når du ikke skriver mere om opgaven og de problemer du har kan jeg ikke sige mere


Svar #2
16. august 2022 af ukendt101

#1
du skal sammenligne spektallampens spektrum med spektrene fra de foreslået stoffer. Når du ikke skriver mere om opgaven og de problemer du har kan jeg ikke sige mere


To sek så sætter jeg lige opgaven ind

Svar #3
16. august 2022 af ukendt101

.

Vedhæftet fil:Spektrallampe.PNG

Svar #4
16. august 2022 af ukendt101

#1

du skal sammenligne spektallampens spektrum med spektrene fra de foreslået stoffer. Når du ikke skriver mere om opgaven og de problemer du har kan jeg ikke sige mere

har vedhæftet :)


Svar #5
16. august 2022 af ukendt101

Jeg forstår ikke, hvordan jeg kan undersøge de forskellige stoffer og så udpege, hvilken det er.


Brugbart svar (0)

Svar #6
16. august 2022 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #7
16. august 2022 af peter lind

Brug gitterligningen d*sin(φ) = λ til at finde de 3 bølgelængder og sammenlign dem med spektrene for de 4 stoffer


Svar #8
16. august 2022 af ukendt101

#7

Brug gitterligningen d*sin(φ) = λ til at finde de 3 bølgelængder og sammenlign dem med spektrene for de 4 stoffer

hvor eller hvordan finder jeg spektrene for grundstofferne? er der en oversigt for det eller lign.

Har fået bølgelængderne til:

vinkel 1 =  8,3084 ·10^-13 m

vinkel 2  = 9,7753 · 10^-13 m

vinkel 3  = 1,1167 · 10^-12 m 


Brugbart svar (0)

Svar #9
16. august 2022 af peter lind

Se din formelsamling eller nettet. En meget stor tabel er i the handbook of chemistry and physics


Brugbart svar (0)

Svar #10
19. august 2022 af Eksperimentalfysikeren

De bølgelængder, du er kommet frem til, er for små. Bølgelængder for synligt lys ligger i området 400nm til 800nm og 1nm = 10^-9m.


Skriv et svar til: Ukendt spektrelampe - helppp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.