Matematik

Halveringskonstanten

16. august 2022 af Josefine000 - Niveau: B-niveau

Hej, har fået til opgave at finde halveringskonstanten ud fra en tidligere funktion. Opgaven SKAL laves i hånden og ved defor slet ikke hvor jeg skal starte.

Vh Josefine


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. august 2022 af mathon


Brugbart svar (1)

Svar #2
16. august 2022 af mathon

                           \small \begin{array}{llllll} f(x+X_{\frac{1}{2}})=\frac{1}{2}\cdot f(x)\\\\ f(28+9)=\frac{1}{2}\cdot f(28)=\frac{1}{2}\cdot 19=9.5\\\\ f(37)=9.5 \end{array}


Brugbart svar (1)

Svar #3
16. august 2022 af ringstedLC

#0: Der står ikke noget om "en tidligere funktion" i opgaveteksten, så opgaven kan kun laves med hovedet og i hånden.

\begin{align*} T_\frac{1}{2} &= x_2-x_1\quad \textup{formel (111)} \\ 9 &= x_2-28\Rightarrow x_2=37 \\\\ f(28) &= b\cdot a^{28}=19 \\ \Rightarrow f(37) &= \tfrac{1}{2}\cdot f(28) \end{align*}

Bemærk: FS er ikke et hjælpemiddel, når talen går på med-/uden hj.-midler.


Skriv et svar til: Halveringskonstanten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.