Matematik

Integralregning

20. august 2022 af sommer2004 - Niveau: B-niveau

Hej alle

Sidder og er i gang med og integrere, men 2x^3 driller mig lidt. Kunne forestille mig at jeg skal bruge regnereglen x^a= 1/a+1*x^a+1, men hvis dette er det rigtige, hvor skal 2-tallet så stå?

På forhånd tak for hjælpen


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. august 2022 af Quarr

- - -

Ja

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. august 2022 af ringstedLC

#0: Udenfor integraltegnet og bemærk forskellen ved anvendelse af parenteser:

\begin{align*} \int \!n\cdot f(x)\,\mathrm{d}x &= n\cdot \int \!f(x)\,\mathrm{d}x \\ \int \!x^{\,a}\,\mathrm{d}x &= \frac{1}{a+1}\,x^{\,a\,+\,1}\;,\;a\neq -1 \\ &= 1/(a+1)\cdot x\,\widehat{\;}\,(a+1) \\ &\;{\color{Red} \neq }\;1/a+1\cdot x\,\widehat{\;}\,a+1 \\\\ 1/a+1\cdot x\,\widehat{\;}\,a+1 &= 1/a+x^{\,a}+1 \end{align*}


Skriv et svar til: Integralregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.