Matematik

Talfølge

24. august 2022 af Fahad2700 - Niveau: 7. klasse

Hej

Jeg har svært ved følgende punkter:

1. Beskriv, hvordan I kan bruge talfølgen med trekanttal til at finde de fem første kvadrattal.

Talfølge opgave:

skrive en liste med de seks første tal i følgen.
finde formlen for det n´te tal i følgen. 

Mvh Fahad


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. august 2022 af SuneChr

12 = 1
22 = 1 + 3
32 = 1 + 3 + 5
...
n2 = 1 + 3 + 5 + ... + (2n - 1)


Svar #2
25. august 2022 af Fahad2700

Hvad er forkaring på formlen, du har lavet? Eller hvordan fungere den?


Skriv et svar til: Talfølge

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.