Matematik

Indkomst i måned

12. september 2022 af Alix1983 (Slettet) - Niveau: 10. klasse
Victoria er flyttet hjemmefra og har sit eget indkomst. Hendes indkomst er ca. 8800 kr. om måned efter skat og hun bruger ca. 1900 kr. af pengene på mad.

Hvor mange penge om måned har Victoria til andre ting end mad.

Hvad er det man skal regne ud. Er det ikke 8800kr-1900kr= 6900kr?

Tak på forhånd

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. september 2022 af StoreNord

Jo. Det har du ganske ret i.

Det er jo heller ikke så overvældende mange penge. Hun skal jo også have noget til huslejen.  :-)


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. september 2022 af SuneChr

# 0
Dét, der står på ens lønkonto, som man, efter skat m.m., har optjent, kaldes nettobeløbet*.
Når de faste udgifter, som skal betales, er trukket fra nettobeløbet, har vi den disponible indkomst.
Madudgifter, restaurantbesøg, tobak, fredagsbar, m.m. er da en del af den disponible indkomst, men ikke husleje, forsikring, teleabonnement, m.m.
* Det hedder ikke nettobeløbet, fordi man nødvendigvis skal bruge pengene i NETTO :)


Svar #3
14. september 2022 af Alix1983 (Slettet)

Hej.
Opgave 2.3 forstår ikke hvordan jeg skal se hvilken diameter den store pizza bør have når den skal koste dobbelt så meget som den lille pizza.


Svar #4
14. september 2022 af Alix1983 (Slettet)

Hej.
Opgave 2.3 forstår ikke hvordan jeg skal se hvilken diameter den store pizza bør have når den skal koste dobbelt så meget som den lille pizza.

Svar #5
14. september 2022 af Alix1983 (Slettet)

Hej.
Opgave 2.3 forstår ikke hvordan jeg skal se hvilken diameter den store pizza bør have når den skal koste dobbelt så meget som den lille pizza.

Brugbart svar (0)

Svar #6
14. september 2022 af OliverHviid

Man kan ikke se delopgave 2.3 på det vedhæftede billede. Hvad går delopgaven ud på?


Svar #7
14. september 2022 af Alix1983 (Slettet)

Svar #5

Svar #8
14. september 2022 af Alix1983 (Slettet)

#5
Hej.
Opgave 2.3 forstår ikke hvordan jeg skal se hvilken diameter den store pizza bør have når den skal koste dobbelt så meget som den lille pizza.

Brugbart svar (0)

Svar #9
14. september 2022 af SuneChr

Lad os gætte hvad delopgave 2.3 går ud på.
Lille pizza areal   = π/4·302
Store pizza areal = π/4·402
2·lille pizza areal   = π/2·302 = π/4·dhvor d er en stor pizzas diameter ved 2 × arealet af den lille pizza.
Løs derfor denne ligning.


Svar #10
14. september 2022 af Alix1983 (Slettet)

Så svaret er 42 43 cm?

Brugbart svar (0)

Svar #11
14. september 2022 af SuneChr

Ja.   30·√2 helt nøjagtigt.
Når diameteren i en vilkårlig cirkel gøres √2 gange større, fordobles dens areal.


Svar #12
14. september 2022 af Alix1983 (Slettet)

Opgave 3.1

Hvad er det jeg skal gøre her præcis.

Tak på forhånd

Svar #13
14. september 2022 af Alix1983 (Slettet)

3.1
Du skal vise sammenhængen mellem kilokalorier og kilojoule på 3 forskellige måde.

1. Ved at udfylde tabellen mage til den her på siden.

2. Ved at lave en graf

3. Ved at lave en funktionsforskrift

Svar #14
14. september 2022 af Alix1983 (Slettet)

3.1
Du skal vise sammenhængen mellem kilokalorier og kilojoule på 3 forskellige måde.

1. Ved at udfylde tabellen mage til den her på siden.

2. Ved at lave en graf

3. Ved at lave en funktionsforskrift

Hvad er det jeg skal regne ud for at udfylde tabellen

Brugbart svar (0)

Svar #15
14. september 2022 af ringstedLC

Kun én opgave pr. tråd, tak.

3.1:

Brug omregningsfaktoren til at beregne antal kcal.


Svar #16
14. september 2022 af Alix1983 (Slettet)

1*4,2= 4,2
10*4,2= 42
Osv. er det rigtigt

Svar #17
14. september 2022 af Alix1983 (Slettet)

Opgave 4.3
Forstår ikke hvordan jeg skal bruge min konklusion eller hvordan jeg skal beregne forholdet mellem timeløn og priser for 1 L mælk

Tak på forhånd

Brugbart svar (0)

Svar #18
14. september 2022 af ringstedLC

#16: Du er på rette vej. I sidste linje skal du regne baglæns, altså 10000 kJ = ? kcal.


Brugbart svar (0)

Svar #19
14. september 2022 af ringstedLC

#17 Opgave 4.3
Forstår ikke hvordan ...

Du forstod åbenbart heller ikke, at du kun skal spørge til én opgave med underspørgsmål pr. tråd.

Det skal du gøre fordi spørgsmål og svar ellers nemt bliver rodet sammen.


Brugbart svar (0)

Svar #20
14. september 2022 af ringstedLC

Opg. 4.3

Beskær dit screenshot, så kun selve opgaven vises. Ellers bliver det ulæseligt.


Skriv et svar til: Indkomst i måned

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.