Matematik

Hjælp

14. september 2022 af Karina90990 - Niveau: 9. klasse

I sommerhuset skal Anna, Bo, Carsten og Dicte sove i samme rum. I rummet er der to køjesenge. Dvs. i alt 4 sovepladser 

1 Opskriv alle mulige kombinationer for hvordan de fire børns fordeling af sovepladser kan se ud?

3.2 Hvad er sandsynligheden for, at 2 drenge sover i samme køjeseng (A+B eller C+D)?

3.3 Hvad er sandsynligheden for, at Anna sover i en af de øverste køjesenge? '

3.4 Hvad er sandsynligheden for, at Bo ikke kommer til at sove i samme køjeseng som Carsten?


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. september 2022 af Moderatoren

1. Du skal skrive nogle bedre overskrifter til dine tråde. 

2. Du skal beskrive dine problemer med opgaven. Skriv hvad du ved, og hvad du ikke ved. Skriv også hvordan du har forsøgt at svare på opgaverne. Start med opgave 1.


Svar #2
14. september 2022 af Karina90990

1 4*4= 16 pladser 

Er det rigtigt 


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. september 2022 af ringstedLC

1. Hvis Anna ligger på plads A, kan enhver af de tre andre ligge på plads B og en af de to ligge på plads C. Det vil sige, at der er 4 • 3 • 2 • 1 = 24 kombinationer. Det kan også skrives som 4! = 24. ("!" ≈ falkultet)

2. Sandsynligheden for at en dreng ligger i en bestemt køjeseng er 1/2 (50%). Så sandsynligheden for at begge drenge ligger i den samme køjeseng findes ved at bruge multiplikationsprincippet og sige 1/2 • 1/2.

3. Sandsynligheden for at en person ligger et bestemt sted er 1/4, fordi der er 4 pladser. Så sandsynligheden for at Anna ligger et af to bestemte steder bestemmes med additionsprincippet ved at sige 1/4 + 1/4

4. Prøv selv!


Svar #4
15. september 2022 af Karina90990

Er det rigtigt?

Sandsynligheden for Bo ikke sover i samme køjeseng som Carsten er 50%

Da der er 2 køjesenge og han kommer i en af dem, hvor carsten også ligger. 


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. september 2022 af ringstedLC

Ja!


Skriv et svar til: Hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.