Matematik

Kædereglen differentiation

16. september 2022 af 94Amalie - Niveau: A-niveau

Hvad gør jeg forkert i følgende udregning?


Svar #1
16. september 2022 af 94Amalie


Brugbart svar (1)

Svar #2
16. september 2022 af ringstedLC

#0: Du glemmer at bruge parentes:

\begin{align*} \frac{...-g(x)\cdot h'(x)}{h(x)^2} &= \frac{...-(x^2-3)\cdot 1}{x^2}=... \end{align*}


Svar #3
17. september 2022 af 94Amalie

Hov, undskyld...

Men hvordan kommer man så fra (x^2+3)/x^2 til 1+(3/x^2) (som er facit).

Værdien af begge udtryk er den samme, så der er tale om en omskrivning. 


Svar #4
17. september 2022 af 94Amalie

Udregningen:


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. september 2022 af ringstedLC

#3 info: Du kan bruge værktøjet

\frac{a}{b}\;,\textup{(fraction)}

til at lave brøkstreger.

#3: Generel brøk-regneregel:

\begin{align*} \frac{a+b}{c} &= \frac{a}{c}+\frac{b}{c} \\ \frac{a+b}{a} &= \frac{a}{a}+\frac{b}{a}=1+\frac{b}{a} \end{align*}


Skriv et svar til: Kædereglen differentiation

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.