Matematik

Differentialregning

17. september 2022 af Josefine000 - Niveau: B-niveau

Hej, jeg skal differentere ligningen nedenunder. Jeg har dog ikke helt styr på det når det er ganget og med x opløftet. Nogen der måske kan hjælpe mig?

På forhånd tak:)


Svar #1
17. september 2022 af Josefine000

Opgaven:


Svar #2
17. september 2022 af Josefine000


Brugbart svar (1)

Svar #3
17. september 2022 af ringstedLC

#2: Vælg "Indsæt billed".


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. september 2022 af ringstedLC

\begin{align*} \bigl(f(x)-g(x)\bigr)' &= f'(x)-g'(x)\quad\textup{formel (124)} \\ \bigl(k\cdot f(x)\bigr)' &= k\cdot f'(x)\quad\textup{formel (122)} \\ \bigl(a^{x}\bigr)' &= a^x\cdot \ln(a)\quad\textup{formel (132)} \end{align*}


Svar #5
17. september 2022 af Josefine000

  .


Svar #7
17. september 2022 af Josefine000

.


Svar #8
17. september 2022 af Josefine000

.


Svar #9
17. september 2022 af Josefine000

Har lidt problemer med at få min udrening ind på siden. Kan du åbne linket der er sendt?


Brugbart svar (0)

Svar #10
17. september 2022 af ringstedLC

#9: Nej, det er jo dit Google-drev. Tag et godt screenshot og vedhæft billedet.


Brugbart svar (1)

Svar #11
18. september 2022 af mathon

Hvis du repeterer:
                                  \small \left ( a^x \right ){}'=\ln(a)\cdot a^x,\quad a>0 \quad \textup{kan du s\aa ?}


Brugbart svar (1)

Svar #12
18. september 2022 af mathon

                                 \small \begin{array}{lllllll} f{\, }'(x)=&\left (5\cdot 2^x-x \right ){}'=\left (5\cdot 2^x \right ){}'- \left (x \right ){}'=5\cdot \left ( 2^x \right ){}'-1 \end{array}


Svar #13
18. september 2022 af Josefine000

.


Svar #14
18. september 2022 af Josefine000


Brugbart svar (1)

Svar #15
18. september 2022 af ringstedLC

\begin{align*} 5\cdot 2^x &\quad&&\textup{kan diff.\,med produktreglen} \\ \bigl(5\cdot 2^x\bigr)' &= 0\cdot 2^x+5\cdot 2^x\cdot \ln(2) \\ &= 5\cdot 2^x\cdot \ln(2) \\ \bigl(5\cdot 2^x\bigr)' &= 5\cdot \bigl(2^x\bigr)'\quad&& \textup{"konstantreglen" er dog hurtigere} \\ &= 5\cdot 2^x\cdot \ln(2)\end{align*}

Reducér din forskrift for den afledede og find en enkelt fejl vha. #12.


Skriv et svar til: Differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.