Matematik

Hjælp til Maple

23. september 2022 af Thifo1507 - Niveau: Universitet/Videregående

Hej, jeg vil blot lige gøre en tjek om det jeg gør i maple er rigtigt nok!

Opgaven lyder nemlig på at jeg skal benytte maple til at tegne en graf, og maple er sgu ikke lige min stærke side., så jeg håber på i måske kan hjælpe mig med at lige tjek om det er rigtigt nok, for jeg synes det ser lidt underlig ud,

Vedhæftet fil: Hjælp til maple!.PNG

Svar #1
23. september 2022 af Thifo1507

Her fra maple

Vedhæftet fil:hjælp til maple 2.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #2
23. september 2022 af Soeffi

#0. Indsætter billede.


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. september 2022 af MandenMedMangeHatte

#0 Det ser fint ud, bravo!


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. september 2022 af Soeffi

#1. Indsætter redigeret billede.

Vedhæftet fil:2054913.png

Svar #5
23. september 2022 af Thifo1507

Så det jeg gør er rigtigt nok?


Svar #6
23. september 2022 af Thifo1507

Også selvom der er en knæk?


Brugbart svar (0)

Svar #7
23. september 2022 af MandenMedMangeHatte

Hvad mener du med knæk? Hvor? Jeg vil mene det ser rigtigt ud, funktionen er i hvert fald ikke kontinuert.

Svar #8
23. september 2022 af Thifo1507

Eller undskyld en stor hul mellem de to øverste linjer i den 2. kvadrat.


Brugbart svar (0)

Svar #9
23. september 2022 af MandenMedMangeHatte

Ja, det er rigtigt at der er et hul i første kvadrant.

Svar #10
23. september 2022 af Thifo1507

Hmm, så i spørgsmål b, siger den: "Er f differentiabel i x = 1? Begrund dit svar uden brug af Maple".
Her skal jeg så bruge grænseværdi både fra venstre og højre, for så at vise at den er netop ikke differential, da den er jo ikke kontinuret? Prøver bare lige at forstå hvordan jeg skal løse opgaven, men ellers tusind tak for du vil kigge på min fine maple :-)


Brugbart svar (0)

Svar #11
23. september 2022 af MandenMedMangeHatte

Funktionen er ikke differentiabel i x=1 fordi den ikke er kontinuert i x=1.

Svar #12
23. september 2022 af Thifo1507

Ja, men jeg sprøger om skal jeg vise det, fx. ved grænseværdi, at det er ikke differentiabel i det punkt, eller er det nok med bare at sige noget om grafen? Vi kan jo godt se at x=1, så er det altså ikke kontinuret, og derved heller ikke differentiabel.


Brugbart svar (0)

Svar #13
23. september 2022 af MandenMedMangeHatte

Det er ikke nok at kigge på grafen. Du skal bruge funktionsudtrykket. Og skriv lige ordentligt dansk uden stavefejl, tastefejl og forkerte artikler. Det er irriterende at læse.

Svar #14
23. september 2022 af Thifo1507

Undskyld altså, din kommentar er virkelig unødvenligt. Jeg er døv, og derfor er min grammatik ikke det bedste. Det er bestemt ikke rart at skulle læse sådan en kommentar og jeg bliver super ked af det, så næste gang du skulle lave sådan en kommentar, så være sød at tænk en ekstra gang og spørg dig selv om det er virkelig nødvendig at skrive sådan der.

Tak for hjælpen.


Brugbart svar (0)

Svar #15
23. september 2022 af MandenMedMangeHatte

Jeg beklager hvis jeg gjorde dig ked af det. Det var bestemt ikke hensigten. Jeg kunne ikke vide du var døv og det må også siges at være et særdeles særtilfælde. 9999/10000 gange er det rent sjusk at brugerne herinde laver stavefejl og tastefejl og det er nu engang irriterende at læse. Men sådan er det.
Forslag: Måske kunne du skrive din situation på din profil.

Brugbart svar (0)

Svar #16
24. september 2022 af Soeffi

#4. Du har skrevet

\frac{3 (1-x^{\color{Red} 3})}{(x-1)(x-3)}

Det er en fejl.


Svar #17
24. september 2022 af Thifo1507

Ahh! Tak! Men så får jeg denne:

Vedhæftet fil:ny maple billede.PNG

Svar #18
24. september 2022 af Thifo1507

Så jeg er forvirret. Hvad for en er rigtigt? Den oprindelig (den første billede jeg lagde ud med) eller den nye?


Brugbart svar (0)

Svar #19
25. september 2022 af Soeffi

#17. Indsætter billede...



Skriv et svar til: Hjælp til Maple

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.