Matematik

Hovedargumentet

23. september 2022 af alma00 - Niveau: A-niveau

Hejsa 

Jeg sidder med en opgave, hvor jeg skal finde hovedargumentet for en række komplekse tal skrevet på eksponentiel form (uploadet som billede)

Jeg har fundet den retangulære form, men jeg ved ikke om man kan bruge det til noget? 

Jeg er lidt i tvivl om fremgangsmåden.

Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. september 2022 af MandenMedMangeHatte

De er skrevet på polær form. Hovedargumentet for et komplekst tal ligger mellem ]-\pi,\pi].

Hovedargumentet for den første er \frac{-2\pi}{3}.

Hovedargumentet for den anden er \pi

Hovedargumentet for den tredje er \frac{-\pi}{4}


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. september 2022 af MandenMedMangeHatte

Hvis du har fundet de komplekse tal på rektangular form kan du bruge metode 1.29 til at finde hovedargumentet. Og skynd dig så at komme i gang, den skal aflevers på søndag! :)


Svar #3
23. september 2022 af alma00

Super duper! tak for hjælpen. Jeg skynder mig alt hvad jeg kan :))


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. september 2022 af SuneChr

Der er i visse matematiske kredse tradition for, at argumentet skal være positivt.
Hovedargumentet, Arg, med stort begyndelsesbogstav, betegner argumentet beliggende
i intervallet  [ 0 ; 2π [ .
arg z =  - /3  er da ækvivalent med  Arg z = /3
    
 


Skriv et svar til: Hovedargumentet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.