Matematik

differentialregning

25. september 2022 af stx090909 - Niveau: A-niveau

I en model kan udviklingen i det °arlige antal sendte SMS’er i Danmark i perioden 2005-2014 beskrives ved funktionen

f(x) = −0,12·x2 + 1,1·x + 4,
hvor f(x) betegner antallet af sendte SMS’er (m °alt i mia.) til tidspunktet x

(m °alt i °ar efter 2005).

(a)  Benyt modellen til at bestemme de °ar, hvor der blev sendt 5 mia. SMS’er.

(b)  Benyt f′(x) til at bestemme det °ar, hvor det °arlige antal sendte SMS’er i Danmark var størst.

hvordan skal de her opgaver løses?


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. september 2022 af hjælpimatogkemi

a:  Må være 

5=-0{,}12x^2+1{,}1x+4

B : Finder jeg lige ud af 


Brugbart svar (1)

Svar #2
25. september 2022 af ringstedLC

b) Løs ligningen:

\begin{align*} f'(x)=0\Rightarrow x &=... \\ \Rightarrow 2005+x &= ... \end{align*}

Da grafen for f er en parabel, svarer det til at bestemme x-koordinaten af toppunktet.


Skriv et svar til: differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.