Matematik

Byggegrundene

28. september 2022 af NicklasMB - Niveau: C-niveau

Prisen for byggegrundene i en større udstykning er givet ved

fx=217·x+60000,

hvor f(x) er salgsprisen i kroner, og x er størrelsen af byggegrunden, målt i m2.

a) Bestem f(954), og forklar, hvad dette tal fortæller. 

En familie overvejer at købe en af disse byggegrunde. De kan vælge mellem to grunde, hvor den ene er 286 m2 større end den anden.

b) Hvor meget dyrere er den store grund?

Jeg forstår ikke hvad jeg skal eller hvordan jeg skal regne det ud...


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. september 2022 af StoreNord

a)
f(x)=217·x+60000        beregn f(954)

Du skal erstatte x'et i funktionen med 954 og reducere udtrykket.

b)
 


Svar #2
28. september 2022 af NicklasMB

Kan du prøve og skrive det op? fordi f(954)=217·x+60000 det er jeg med på men det med at reducere er jeg helt lost på.


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. september 2022 af StoreNord

Beregn      217 * 954    +    60000


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. september 2022 af StoreNord

I b) skal du bruge x-værdien    954 + 286 = ?

Og bagefter skal du beregne forskellen (ved at subtrahere).


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. september 2022 af StoreNord


Svar #6
28. september 2022 af NicklasMB

Oh… nu forstår jeg tak skal du have for dit hurtige svar. :)

Brugbart svar (0)

Svar #7
28. september 2022 af StoreNord

b)
Måske vil din lærer hellere se dig beregne         217·x+60000  -  217(x+286)     eller omvendt.


Brugbart svar (0)

Svar #8
29. september 2022 af mathon

b)
Måske vil din lærer hellere se dig beregne   

     \small \begin{array}{llllll} 217\cdot (x+286) + 60000 - (217\cdot x + 60000)= \\\\ 217\cdot x+217\cdot 286+60000-217\cdot x-60000=\\\\ 217\cdot 286=62062 \end{array}


Skriv et svar til: Byggegrundene

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.