Matematik

Hvilestofskifte.

30. september 2022 af NicklasMB - Niveau: C-niveau

Hej jeg sidder med en opgave jeg ikke kan finde ud af har lavet opgave a) men mangler b) evt. en som kan hjælpe.

Hvilestofskiftet angiver, hvor mange kcal kroppen forbrænder i løbet af et døgn. For en bestemt kvinde kan hvilestofskiftet H (kcal) beregnes ved formlen H = 968 + 9,25 · m - 4,33 · a,

Hvor m er kvindens vægt i kg, og a er kvindens alder i år.

Da kvinden var 20 år, vejede hun 60 kg.

a) Bestem hvilestofskiftet, da kvinden var 20 år.

H=968+9,25·60-4,33 · 20 = 1436

Det oplyses at kvindens hvilestofskifte var uændret, da hun blev 30 år.

b) Bestem kvindens vægt som 30-årig.

???


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. september 2022 af Sveppalyf (Slettet)

Vi isolerer m i formlen:

H = 968 + 9,25m - 4,33a  <=>

H + 4,33a - 968 = 9,25m  <=>

m = (H + 4,33a - 968) / 9,25

Vi finder så

m = (1436 + 4,33*30 - 968) / 9,25 = 64,6 kg


Skriv et svar til: Hvilestofskifte.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.