Fysik

massetabet

30. september 2022 af larasen - Niveau: B-niveau

Hej, jeg sidder og tænker på den her opgave, men jeg er virklige i tvivl, om hvordan den kan løses?

Vedhæftet fil: fusionsprocesser .pdf

Brugbart svar (1)

Svar #1
01. oktober 2022 af mathon

Brug en nuklidtabel.


Brugbart svar (1)

Svar #2
01. oktober 2022 af mathon


Brugbart svar (1)

Svar #3
01. oktober 2022 af mathon

\small \begin{array}{llllll}\textbf{1)}\\& E=\Delta m\cdot c^2\\\\& \Delta m=\frac{E}{c^2}=\frac{3.27\;\mathrm{MeV}}{\left (2.99792\cdot 10^8\;\mathrm{\frac{m}{s}} \right )^2}=\frac{5.23912\cdot 10^{-13}\;\mathrm{J}}{\left (2.99792\cdot 10^8\;\mathrm{\frac{m}{s}} \right )^2}=5.82932\cdot 10^{-30}\;\mathrm{kg}=0.00351\;\mathrm{u} \end{array}


Brugbart svar (1)

Svar #4
01. oktober 2022 af mathon

\small \small \small \small \begin{array}{llllll}\textbf{2)}\\& E=\Delta m\cdot c^2\\\\& \Delta m=\frac{E}{c^2}=\frac{4.03\;\mathrm{MeV}}{\left (2.99792\cdot 10^8\;\mathrm{\frac{m}{s}} \right )^2}=\frac{6.45677\cdot 10^{-13}\;\mathrm{J}}{\left (2.99792\cdot 10^8\;\mathrm{\frac{m}{s}} \right )^2}=7.18415\cdot 10^{-30}\;\mathrm{kg}=0.004326\;\mathrm{u} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. oktober 2022 af Eksperimentalfysikeren

Hvad er spørgsmålet?

Du har blot to reaktioner og ordet "massetabet". Hvad spørger du om?


Skriv et svar til: massetabet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.