Fysik

Effekt og el-forbrug

02. oktober 2022 af kokw - Niveau: C-niveau

Hej, jeg er lidt forvirret omkring denne opgave?

"Hvad er det gennemsnitlige effektforbrug målt i watt (W) ? Hjælp: Benyt definitionen for effekt. Forestil dig at dit forbrug var konstant døgnet rundt. Hvad skulle dette effektforbrug da være for at nå op på det gennemsnitlige daglige energiforbrug som beregnet i 3." 

Nogle der kan eventuelt uddybe eller omformulere det på en nemmere måde? 


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. oktober 2022 af Sveppalyf (Slettet)

Det lyder som om du i opgaven har fået oplyst noget om hvor meget energi der bliver brugt på et døgn? I så fald skal du tage denne energi (i enheden J) og dividere med antallet af sekunder på ét døgn, så har du den gennemsnitlige effekt i enheden W.

Men ellers må du lige komme med hele opgaven.


Svar #2
02. oktober 2022 af kokw

Hej, tusinde tak for svar.

Jeg har målt mit el forbrug (i kWH) hen over 5 dage. 

Onsdag den 14. september: Der blev brugt 12,05 kWh. 

Torsdag den 15. september: Der blev brugt 9,1 kWh. 

Fredag den 16. september: Der blev brugt 11,3 kWh. 

Lørdag den 17. september: Der igen næsten brugt 12,04 kWh. 

Søndag den 18. september: Der blev brugt 9,2 kWh.

Vil det så sige at jeg skal gøre det du skrev på alle de fem dage, og så finde gennemsnitet? 


Brugbart svar (1)

Svar #3
02. oktober 2022 af Sveppalyf (Slettet)

Gennemsnitlig effektforbrug:

P = (12,05 kWh + 9,1 kWh + 11,3 kWh + 12,04 kWh + 9,2 kWh) / (5 * 24h) = 0,447 kW = 447 W


Svar #4
02. oktober 2022 af kokw

Tusinde tak for hjælpen, det sætter jeg pris på! :)


Svar #5
02. oktober 2022 af kokw

Men skal jeg ikke omskrive kwH til joule? 


Brugbart svar (0)

Svar #6
02. oktober 2022 af Sveppalyf (Slettet)

Nej det er for besværligt. Ved at dividere kWh med h, får man kW.

Man kunne godt regne kWh om til J og så dividere med antal sekunder på de 5 dage, men når energien er oplyst i kWh, så er det meget nemmere bare at dividere det med antal timer så man får kW.


Brugbart svar (0)

Svar #7
02. oktober 2022 af ringstedLC

#5

Men skal jeg ikke omskrive kwH til joule? 

"kWh" som du har skrevet rigtigt i #2.

Omregning:

\begin{align*} P=\frac{E}{t}\Rightarrow E &= P\cdot t \\ \left \lfloor E \right \rfloor &= \left \lfloor P \right \rfloor\cdot \left \lfloor t \right \rfloor\\ \textup{J} &= \textup{W}\cdot \textup{s} \\ 60^2\,\textup{kJ} &= \textup{kW}\cdot 60^2\,\textup{s} \\ 3600\,\textup{kJ} &= \textup{kW}\cdot 1\,\textup{h} \\3.6\,\textup{MJ} &=\textup{kWh} \end{align*}


Skriv et svar til: Effekt og el-forbrug

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.