Matematik

potensregel

04. oktober 2022 af jhn123 - Niveau: A-niveau

Hej, 

Jeg har et spørgsmål ang. det vedhæftede billede.

Jeg kan ikke helt gennemskue, hvad der styrer eller hvorfor det er et 2 tal, der bliver tilføjet som eksponent.

Nogen der kan forklarer mig dette?

Vedhæftet fil: mat.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. oktober 2022 af PeterValberg

2^{5/2}=2^{(4/2)+(1/2)}=2^{2+(1/2)}

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
04. oktober 2022 af jhn123

Men hvorfor 4/2? Er der en sætning eller potens regel som ikke står i formelsamling, der redegør dette?


Brugbart svar (1)

Svar #3
04. oktober 2022 af PeterValberg

Du spurgte efter, hvor det 2 tal i eksponenten kom fra,
derfor delte jeg eksponenten 5/2 i to brøker, nemlig 4/2 og 1/2
af den simple årsag, at 4/2 = 2

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #4
04. oktober 2022 af jhn123

Tak Peter!


Skriv et svar til: potensregel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.