Matematik

tal og regning

06. oktober 2022 af helena000 - Niveau: 8. klasse

okay jeg er ikke helt sikker på hvis det her er rigtigt

Beregn resultatet. A 1 · 1 =1

B 11 · 11=121

C 111 · 111=12321

D 1111 · 1111=1234321

E Gæt på, hvordan mønstret fortsætter – og regn efter. : er det ikke at der kommer ener på begge siden hver gang? og hvad mener de så med "og regn efter"?

F Hvad sker der, når man kommer op til 1 111 111 111 · 1 111 111 111?.: og hvad mener de her?


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. oktober 2022 af StoreNord

E)  Resultatet er ens forfra og bagfra.   (sådan et 'ord' kaldes et palindrom)    https://tekstr.dk/palindromer/

      Det midterste ciffer vokser med een, hver gang faktorerne vokser med et ettal.

F)   Så er tallet blevet så stort, at det vises med videnskabelig notation.
                     1111111111×1111111111  =  1,2346x1018 
       Det er ikke sikkert, at din telefon? kan vise det.      :-)        Min kan i hvert fald ikke.
       Geogebra viser dette:     1111111111×1111111111   =  1234567900987654400,  og dèt er sandt; for hvis jeg dividerer resultatet med  1111111111  får jeg  1111111111.

1234567900987654321     kan du få på   https://lommeregner.org/   , men tilføjer du eet ettal mere, bliver mønsteret brudt:    123456790120987654321.  Men resultatet er korrekt!

Geogebra afrunder åbenbart resultatet ved visning, men har det rigtige resultat indeni.


Skriv et svar til: tal og regning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.