Matematik

Lineær funktion

08. oktober 2022 af Brugforskolehjælp - Niveau: C-niveau

Forstår ikke helt hvad andenaksen skulle være. Nogle der kan hjælpe? :) opgaven er nedenunder

En lineær funktion f er bestemt ved

f(x)=2*(x-1)-3 

Bestem ved beregning koordinatsættet til skæringspunktet mellem grafen for f og andenaksen. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. oktober 2022 af ringstedLC

\begin{align*} \textup{1.\,akse} &\approx x\textup{-akse} \\ \textup{2.\,akse} &\approx y\textup{-akse} \\ \textup{Sk\ae ring med 2.\,akse} &\Rightarrow x=... \\ &\Rightarrow y=f(x)=...\end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. oktober 2022 af mathon

                       \small \begin{array}{llllll} \textup{Ligning for }f(x)\textup{:}&&y=2x-5\\\\ \textup{Ligning for }y\textup{-aksen}\textup{:}&&x=0\\\\ \textup{Sk\ae ring kr\ae ver:}&&y=2\cdot 0-5=-5\\\\ \textup{Sk\ae ringspunkt:}&&S=\left ( 0,-5 \right ) \end{array}


Svar #3
08. oktober 2022 af Brugforskolehjælp

Så sådan her, eller hvad? :)

2*(x-1)-3 = 2x-5

2. akse = -5

-5=f(x)2*(x-1)-3=0

1. akse = 0

Skæringspunktet = (0,-5)


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. oktober 2022 af mathon

Genlæs #2.


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. oktober 2022 af StoreNord


Svar #6
08. oktober 2022 af Brugforskolehjælp

tak


Skriv et svar til: Lineær funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.