Matematik

Bestem en forskrift for f

09. oktober 2022 af michael566 - Niveau: B-niveau

Grafen for en lineær funktion f går gennem de to punkter (-3,1) og (5,17) 

Bestem en forskrift for F

Jeg sidder men den her opgavebeskrivelse og har indtil videre sagt (y2-y1)/(x2-x1)=(17-1)/( 5-(-3) )

Har brug for hjælp til at komme videre!


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. oktober 2022 af StoreNord

Hvorfor har du ikke reduceret denne a-værdi?

f(x) = ax+b       og        f(5) = 17


Svar #2
09. oktober 2022 af michael566

Som sagt har jeg brug for hjælp, hvad er det for en a-værdi jeg ikke har reduceret?


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. oktober 2022 af StoreNord

a = (17-1)/( 5-(-3) ) = ?


Svar #4
09. oktober 2022 af michael566

16/8=2, min fejl fik ikke skrevet reduceringen 


Brugbart svar (1)

Svar #5
09. oktober 2022 af StoreNord

f(x) = ax+b       og        f(5) = 17

f(5) = 2*5 + b = 17     find heraf  b.


Skriv et svar til: Bestem en forskrift for f

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.