Matematik

tal og regning hjælp

10. oktober 2022 af helena000 - Niveau: 8. klasse

jeg forstår ikke det her er der nogle der kan hjælpe 

det kommer her:

OPGAVE 17

At gange med 11.

A Forklar, om det at gange et tal med 11 er det samme som at gange med 10 og så lægge tallet til. Giv eksempler.

B Forklar, hvorfor man i nogle tilfælde kan gange et tocifret tal med 11 ved at finde summen af de to cifre og placere summen mellem de to cifre. Fx: 11 · 53. Summen af 5 + 3 = 8. 8 placeres mellem 5 og 3, så 11 · 53 = 583.

C Undersøg, hvad der sker, hvis summen af de to cifre er 10 eller derover. Fx 11 · 47.


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. oktober 2022 af hjælpimatogkemi

A:

\small 11\cdot x=x+x+x+x+x+x+x+x+x+x+x=10\cdot x+x


Svar #2
10. oktober 2022 af helena000

hvad med opgave B


Skriv et svar til: tal og regning hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.