Matematik

tal og regning hjælp

10. oktober 2022 af helena000 - Niveau: 8. klasse

please hjælp 

forstår ikke det her 

B Forklar, hvorfor man i nogle tilfælde kan gange et tocifret tal med 11 ved at finde summen af de to cifre og placere summen mellem de to cifre. Fx: 11 · 53. Summen af 5 + 3 = 8. 8 placeres mellem 5 og 3, så 11 · 53 = 583.

C Undersøg, hvad der sker, hvis summen af de to cifre er 10 eller derover. Fx 11 · 47.


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. oktober 2022 af SuneChr

B
Lad det positive heltal hedde  "c1c0"   hvor c0 og cer et af cifrene fra 0 til 9 .
Vi har da
"c1c0" = 10c1 + c0
Lad os nu sætte c1 + c0 ind imellem cifrene c1 og c0 :
          "c1        c1 +  c0         c0"
Vi har da tallet
        102c1 + 101(c1 +  c0) + 100 c0 = 110c1 + 11c0 = 11 gange tallet   10c1 + c0

 


Skriv et svar til: tal og regning hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.