Matematik

Cirklens ligning

23. oktober 2022 af cecilie1606 - Niveau: B-niveau

Hej

Er der nogle som kan hjælpe mig med opgave a?

På forhånd tak for hjælpen.


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. oktober 2022 af jl9

Vi ved i hvertfald at cirklens centrums x-koordinat (x0) må være lig 0, hvis cirklen er symmetrisk omkring y-aksen.

Kan man ikke indsætte de punkter der kendes (14,0), (-14,0) og (0,5) i cirklens ligning for at bestemme y0 og r?


Svar #2
23. oktober 2022 af cecilie1606

Super fik det løst, tak for hjælpen.

Hvis jeg så skal finde længden af stangen h1 som er vist på figuren, hvordan kan jeg så gøre det?


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. oktober 2022 af jl9

Kunne man indsætte en x-værdi i ligningen?

Svar #4
23. oktober 2022 af cecilie1606

Hmm.. Er ikke helt med


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. oktober 2022 af jl9

Man kan vel bestemme de 2 y værdier på cirklen ved en bestemt x-værdi

Svar #6
23. oktober 2022 af cecilie1606

Vil det sige, at jeg skal indsætte 6 som x værdi i cirkelligningen og så er længden af h1 4.16 meter?

Vedhæftet fil:1.png

Brugbart svar (0)

Svar #7
23. oktober 2022 af jl9

Ja

Svar #8
23. oktober 2022 af cecilie1606

Okay super! Tak for hjælpen.


Brugbart svar (0)

Svar #9
24. oktober 2022 af mathon

\small \begin{array}{llllllll} \textup{Pythagoras:}\\&& r^2= (r-5)^2+14^2\\\\&& r^2=r^2-10r+25+196\\\\&& 0=-10r+221\\\\&& r=22.1\\\\\\ \textup{Centrums koordinater:}&&C(a,b)=\left ( 0,5-r \right )=\left ( 0,5-22.1 \right )=(0,-17.1)\\\\ \textup{Cirkelligning:}&&c\textup{:}\quad(x-a)^2+(y-b^2)=r^2\\\\&& c\textup{:}\quad(x-0)^2+(y-(-17.1)^2)=22.1^2\\\\\\&& c\textup{:}\quad x^2+(y+17.1)^2=22.1^2 \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #10
24. oktober 2022 af mathon

tastekorrektion:

\small \small \begin{array}{llllllll} \textup{Pythagoras:}\\&& r^2= (r-5)^2+14^2\\\\&& r^2=r^2-10r+25+196\\\\&& 0=-10r+221\\\\&& r=22.1\\\\\\ \textup{Centrums koordinater:}&&C(a,b)=\left ( 0,5-r \right )=\left ( 0,5-22.1 \right )=(0,-17.1)\\\\ \textup{Cirkelligning:}&&c\textup{:}\quad(x-a)^2+(y-b^2)=r^2\\\\&& c\textup{:}\quad(x-0)^2+(y-(-17.1)){\color{Red} ^2}=22.1^2\\\\\\&& c\textup{:}\quad x^2+(y+17.1)^2=22.1^2 \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #11
24. oktober 2022 af mathon

korrektion 2:

\small \small \small \begin{array}{llllllll} \textup{Pythagoras:}\\&& r^2= (r-5)^2+14^2\\\\&& r^2=r^2-10r+25+196\\\\&& 0=-10r+221\\\\&& r=22.1\\\\\\ \textup{Centrums koordinater:}&&C(a,b)=\left ( 0,5-r \right )=\left ( 0,5-22.1 \right )=(0,-17.1)\\\\ \textup{Cirkelligning:}&&c\textup{:}\quad(x-a)^2+(y-b){\color{Red} ^2}=r^2\\\\&& c\textup{:}\quad(x-0)^2+(y-(-17.1)){\color{Red} ^2}=22.1^2\\\\\\&& c\textup{:}\quad x^2+(y+17.1)^2=22.1^2 \end{array}


Skriv et svar til: Cirklens ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.